Ting å gjøre

Vi kan by på teaterbesøk, skolekor, lørdagsskole, quiz, trening, valgfag og mye annet gøy. 

Beliggenhet

Romerike Folkehøgskole ligger i Ullensaker kommune, og er eid av Akershus Fylkeskommune.

Skolen ligger 7 km øst for Gardermoen, Oslo Lufthavn.

37 km nord for Oslo og 2 km nord for Jessheim sentrum.

Det er gode tog-, buss- og flyforbindelser.

Jessheim er fylkets nyeste og største by – med sine over 20 000 innbyggere.

Ullensaker er en kommune i Viken med 36 576 innbyggere (per 1. januar 2020). Den grenser i nord til Eidsvoll, øst til Nes, i sør til Sørum, og i vest til Gjerdrum og Nannestad.

Kart over Jessheim

Jessheim nærmeste by

Romerike Folkehøgskole ligger i gangavstand fra Jessheim sentrum hvor det er et rikt utvalg av butikker, utesteder og kaffebarer. Aldersgrensene og konseptene varierer fra sted til sted.

Jessheim stasjon er et knutepunkt for tog, buss og drosje. Herfra kan du enkelt reise sørover til Oslo. Busstopp utenfor skolen til Jessheim sentrum og til flyplassen som også har togstasjon (nordover mot Trondheim).

Midt i sentrum ligger Ullensaker kulturhus med 3 kinosaler, stor teaterescene og blackbox. Av og til leier vi en eller flere av scenene til skolens produksjoner.

Skolekor

Koret et skolens hjerte og stolthet. Alle deltar. Foruten gleden ved å synge, er det sterkt å opptre sammen med over hundre medelever. Det er en opplevelse skolen ønsker alle elever skal ta med seg herfra.

Det er vanligvis korøving 1 gang i uka, men i vårsemesteret er det ekstraøvinger i forbindelse med den årlige korkonserten – en av årets store begivenheter!

Bilder av koret

Teaterbesøk

Hele skolen drar jevnlig til Oslo for å se teater- eller danseforestillinger. Vi besøker de forskjellige profesjonelle scenene og legger opp til et variert program gjennom året. Billetter/reise er betalt gjennom skolepengene.

I tillegg går vi ofte i Ullensaker Kulturhus på Jessheim. Skolen får tilbud om billetter til mange av deres forestillinger (bl.a fra Riksteateret), og da kan våre elever gå dit klassevis eller individuelt når de har lyst og anledning.

Sosiale aktiviteter

Når 100 elever deler både skolegang, fritid og måltider blir det sosiale samværet en viktig og stor del av folkehøgskoleåret. Mange sosiale aktiviteter er organisert gjennom elevrådet, for eksempel:

Quiskvelder med vafler, ulike stunts på internatene, halloweenfeiring, skoleball, dansekvelder, ludoturneringer etc. På Jessheim er det også muligheter for kafè/restaurantbesøk med medelever.

Hver søndagskveld drar elevene i gang peiskvelder. Grupper inndelt etter fylker har ansvar for underholdningen og allsangen. Sangboka benyttes flittig. Den får alle elever i gave første skoledag.

Ellers er hele folkehøgskoleåret utpreget sosialt med små og store uformelle treff på internatene. Fordi internatene har egne kjøkken, er det ikke få pizzakvelder / kosekvelder / bursdager / temakvelder som arrangeres der!

IMG_7246 (2)

Lørdagsskole

På folkehøgskole er det oftest lørdagsundervisning. Det er fordi vi har et kort skoleår med avslutning i mai, men allikevel skal ha 190 undervisningsdager som på videregående skole. Enkelte lørdager er allikevel fri.

På Romerike veksler vi mellom å tilby spennende foredragsholdere og ha linjeundervisning på lørdager. Av og til tilbyr kursholderne temaer som er nær knyttet opp mot teater, eller det kan være aktuelle allmenne eller politiske temaer. Resten av lørdagene jobber klassene linjevis mot premierer.

Treningsmuligheter

Romerike Folkehøgskole tilbyr gode treningsmuligheter. Ved siden av mange fysiske valgfag som f.eks «Kom i form» (jogging/styrketrening) og fotball har skolen egen badstue og trimrom.

Det kanskje flotteste treningsrommet finner du rett utenfor skoledøra : Vakker joggeløype i vannkanten rundt Nordbytjernet og flere veier inn i skogen. Her kjøres det også opp skiløyper på vinterstid, så ta med ski! Videre har Romerike egen fotballbane og badeplass. Rundt tjernet står det benker med grillplasser etc. Her kan man rusle/meditere og skaffe seg alenetid i en hektisk skolehverdag. Fint å ta med sykkel, sykkelsti til Jessheim sentrum og i området rundt skolen.